dimarts, 12 de febrer del 2013

"me formé como doula, como asesora de lactancia y acabé siendo costurera"

 
narda larrama colette, 39 anys. nascuda a uruguai, viscuda a molts llocs, inclosa barcelona i, ara, castellterçol. òptica optometrista de formació, doula per vocació, creativa per naturalesa. fem l'entrevista un dia assolellat d'hivern, enmig dels jocs del seu fill i dels comentaris del seu home, socis fundadors d'Ab·orígenes, la seva empresa, el seu projecte vital.
més que consum
amb Ab·orígenes fa peces de roba exclusives, per les teles, els estampats, les formes. la darrera incorporació al seu projecte és una màquina overlock amb la que millorarà els acabats de les seves creacions. així, cada dia s'acosta més a la idea de negoci que té al cap: una empresa respectuosa amb els coneixements ancestrals, la vida familiar i l'entorn. una empresa que fa roba excel·lent i creacions a mida, que té en compte les necessitats de qui la porta i que no et tracta només com una consumidora.
dues metralletes
quedem a casa la narda un matí entre setmana. coses de buscar-nos cada dia idees que ens alimentin a nosaltres i a les nostres famílies. viu al meu mateix poble des de fa un any i mig i coneix deu vegades més gent que jo. no para de xerrar, de cosir, de pensar. parla com una metralleta, i fa mesos que em proposa que m'incorpori al seu projecte. finalment, després de l'entrevista i d'uns quants mates, comencem a veure com podem col·laborar.
mestres propers
ha après a dissenyar, fer patrons i cosir ella sola. demanant a la gent que té al voltant com es fan les coses. reconeixent els mestratges quotidians. fent provatures, llençant el que no serveix, donant valor a allò que fa bé i arraconant el que pot millorar. té mil idees i sempre troba compinxes que l'acompanyin. des que va aterrar a catalunya, s'ha enamorat, ha tingut un fill, ha acompanyat dones en l'embaràs, el part i la criança i, finalment, ha parit i té cura de la seva creació més genuïna: un projecte que va començar com una empresa handmade i que cada dia s'acosta més a una maison coutirière.

1 comentari:

noemozica ha dit...

És un huracà d'energia!! :)